Mit vigyek magammal?
2019. március 06.

Mit vigyek magammal?

Ha egy órányi, vízzel, hajóval, és kormányzással ismerkedős evezést tervezel, akkor semmit. De ha a nap nagyobb részét a vízen töltöd, akkor nem árt némi kényelmi és védő felszerelés, enni, innivaló. Az én listám:

  • Kell valami stabil papucs, vízi cipő, sportcipő, ami nem baj, ha vizes lesz. Ha papucs, akkor stabil, hátul pántos, amiből nem csúszik ki a lábad azonnal. De valami mindenképpen legyen a lábadon, amikor kiszállsz, mert a tó környékén sok a sulyom, igen fájdalmas élmény a termésébe belelépni. Ha nem a kikötői stégen szállsz ki és be, akkor sáros, vizes leszel, ne a kedvenc báli cipődet tedd el.
  • Alsó öltözetnek fürdőruha, ha napoznál, úsznál.
  • Esetleg törülköző, lehetőleg kicsire összehajtható sport törülköző. Ez jól jön úszás után, de akkor is hasznos, ha vizes a kezed, és megtörölnéd mielőtt a fényképeződet vagy mobilodat előveszed.
  • Nap elleni védelemként naptej, napszemüveg, kalap, sapi (olyan, amit nem fúj le a szél a fejedről).
  • Ha nem akarsz napozni, akkor hosszú ujjú póló, ing, hosszú nadrág. A nadrág hosszát leülve teszteld. A kenuban ülve a combodat, térdedet fogja jobban érni a nap, a nadrág hossza legalább akkor legyen, hogy ülve is takarja a térdedet.
  • A feneked alá hozhatsz szivacsot vagy polifoamot. Vékonyabb polifoamból egy teljes tekercset is rá lehet tekergetni a kenu ülésére (az első ülésre nem, az keskeny ehhez). Ha kiszállsz , akkor is jól jön egy kinyújtózáshoz. De ha feláldozható, akkor könnyebb vele boldogulni, ha keskenyebbre vágod, olyan 40 centisre. Én kajakozáshoz is használok egy kisebbre vágott polifoamot, a hátam mögé teszem. A kajak ülésére nem lehet rátekerni, célszerű lapra vágni, vagy hajtogatni. De kipárnázás nélkül is végig lehet tolni akár egy egész napot is.
  • Esetleg bicajos kesztyű.
  • Az autóban jó ha van váltóruha, cipő: sáros, vizes lehetsz a túra végére.
  • Esőkabát. Én csak akkor indulok evezni, ha tuti nem fog esni, és nagy szél sem lesz, úgyhogy ez nincs a listámon. De nem ártana egyébként.
  • Enni, innivaló. A szendvicset csomagold vízállóra: dupla zacsi, vízálló zsák, vagy hordó.
  • Szintén csomagold vízállóra a mobilt, autókulcsot, papírzsepit, pénztárcát. Egy kis pénz nem árt ha van nálad, hátha megállsz egy kikötőben egy kávéra, esetleg fizetős mosdóra.
  • Fényképező, szintén vízhatlan csomagolásba rejtve.
  • Ha gyakrabban fogsz menni evezni, akkor szerezz be egy 15-20 literes csavaros fedelű savanyúságos hordót. Ez egy személynek kényelmesen elegendő. Jó széles legyen a bejárata, hogy könnyen bele tudj nyúlni. Esetleg szerezz be vízálló zsákot. Kínai webshopokból nagyon olcsón lehet rendelni, de az itthoni üzletekben is van választék. A hordó egyszemélyes kajakban nem nagyon fér, itt a zsák lesz a jobb megoldás. A zsákban hagyj egy kicsi levegőt, hogy ne süllyedjen el: sokra mész vele, hogy nem éri víz a telefonodat, ha 10 méter mélyen úszik a Tisza alján.

És a lényeg: ami odafele befért a csomagba, az visszafele is befér!
hatizsak.jpgEgy hátizsákba is bedobálhatod a holmit, de számíts rá, hogy a kenu aljában lesz egy kis víz, és elázik. Csomagold vízállóra a szendvicset, telefont!

kajak_1.jpgEgyszemélyes kajakban nem fér el a hordó, sem hátizsák, de egy kisebb vízálló zsák simán elvan a lábadnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://kenuval-a-tisza-tavon.blog.hu/api/trackback/id/tr4014674501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása