Miért kenuval, kajakkal?
2018. szeptember 12.

Miért kenuval, kajakkal?

Mert testközelből az igazi!

A legtöbb kikötőből indulnak motorcsónakos túrák. Szerintem ez nem túra, inkább a buszos városnézés megfelelője. De akinek ehhez van kedve, annak melegen ajánlom. Bemész egy kikötőbe (vagy előre felhívod őket telefonon), megbeszélitek mikor mennél, választasz egy útvonalat. Beülsz egy széles, stabil csónakba, normál utcai ruhában, és aránylag civilizált körülmények között szétnézel a tavon. A vezetők általában kedvesek, közvetlenek, sokat tudnak mesélni a tóról, nagyon jó sztorijaik vannak, jól ismerik a madarakat, növényeket, és csodaszép helyeket mutatnak. A fényképeződet ne hagyd otthon!!

De ha ennél közelebbről szeretnéd érezni a vizet, akkor inkább kenut, vagy kajakot válassz! Ezt már inkább a bakancsos hegymászós túrához lehetne hasonlítani. Egy kis plusz energia befektetéssel extra élményekben lehet részed. Beszállsz a kenuba, és szinte közvetlenül a vízen ülsz. Ha kajakba, akkor még inkább. Közelebb mehetsz a madarakhoz, remek makro fotókat készíthetsz a melletted levő tündérrózsákról. Úszol a vízen, bemehetsz a nádasba, pici átjárókon át olyan helyekre jutsz el, ahol néhány elvetemült kenuson kívül ember nem jár. Ülsz a hajóban, lazán evezgetsz, közben gyönyörű zöld helyeken jársz, bámulod a vizet, meg a melletted elhaladó partot. Csak nézel ki a fejedből, és kikapcsolod az agyad. Relax.

Tudod, mi az a Zen kert? Régen japánban a szerzetesek készítettek olyan kerteket, aminek homokos az alja, és sziklák, esetleg egy kis moha vannak benne. Úgy meditáltak, hogy hullámosra a gereblyézgették a homokot: csak arra figyeltek, hogy szép íves, egymással párhuzamos vonalakat húzzanak a sziklák körül. A monoton mozgás, és hogy a fizikai tevékenységedre, a mozdulataidra figyelsz, segíti a meditációt.

A Tisza-tó kenuval az én Zen kertem :)
p9160023.JPG

img_20190804_125807_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kenuval-a-tisza-tavon.blog.hu/api/trackback/id/tr1414236675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása